Today I made a golden oldie which I will call "crazy casserole". It is a casserole that sounds really strange, but it tastes really great! So don't be afraid, just try it. ;-)
Ingrediënten / Ingredients
300 gram rundergehakt / 300 grams of minced beef
2 tenen knoflook / two cloves of garlic
2 kleine blikjes (ongeveer 4-5 eetlepels) tomatenpuree / about 4-5 tbls tomatopuree
1 bosje radijs / a bunch of radiches
1 komkommer / 1 cucumber
1 pot wortelen en doperwten / 1 jar of carrots and peas
1 blik perziken / 1 can of peaches
aardappelpuree / mashed potatoes
geraspte kaas / grated cheese
zout en peper / salt and pepper
Bak het gehakt rul in een koekenpan en knijp de knoflook erboven uit. Voeg als alles gaar is de tomatenpuree toe en laat even sudderen. Dan op smaak brengen met zout en peper. Doe dit gehaktmengsel in een grote ovenschaal (liefst van glas, zodat je de laagjes kunt zien). Doe daarna de in plakjes gesneden radijs, de worteltjes en doperwten, de in stukjes gesneden komkommer en de in stukjes gesneden perziken in de ovenschaal zodat je mooie laagjes krijgt. Doe de aardappelpuree eroverheen en bestrooi met geraspte kaas. In de oven (200 graden) tot je een mooi bruin korstje hebt.
Fry the mince and add crushed garlic. When the mince is brown add the tomatopuree and let it simmer for a few minutes. Season to taste with salt and pepper. Put the mince in an ovendish (preferably a glass one because it shows the layers). Then add the sliced radishes, carrots and peas, diced cucumber and diced peaches to the ovendish in a way that you have different layers. Put the mashed potatoe s on top and finish with some grated cheese. Bake in a hot oven until there is a nice golden top.
Vóór de oven / Before the oven |
Nà de oven / After the oven |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Leuk als je reageert!