zondag 2 oktober 2011

Eten uit de tuin / Eating from the garden

Ik heb al vaker geschreven over mijn zwak voor eten uit eigen tuin. Deze zomer hebben we voor het eerst aardappels geprobeerd. Het is echt super simpel: een paar uitgelopen aardappels die er niet echt appetijtelijk meer uitzien in een grote pot bedekken met aarde. Als er sprieten boven de aarde uitkomen kun je er nog een laag opdoen en daarna eventueel nog één. En dan is dít het resultaat!
I already wrote about my weakness for eating from my own garden. This summer we tried potatoes for the first time. I is really simple: put a few sprouted potatoes that don't look appetising anymore in a big pot and cover with soil. Once you can see some green appear you can put a second layer of potatoes and soil on top of it and even a third if you like. And this will be your result!

Ik heb er vanavond een heerlijke aardappelsalade van gemaakt met sla, komkommer, rode paprika, augurk, doperwten en uitgebakken spekjes. Dressing van yogonaise met vers citroensap, olijfolie, geperst teentje knoflook, zout en peper. De aardappels heb ik niet eens geschild en in partjes gaar gekookt. En met het zomerse weer waar we van mogen genieten lekker met tartaartjes van de barbeque en ijs toe.... Fijne nazomer!

I made a delicious potatoesalad this evening with lettuce, cucumber, red bell pepper, gurkin, peas and fried bacon cubes. I made a dressing from yoghurt mayonaise, fresh lemonjuice, olive oil, a garlic clove from the press, salt and pepper. I didn't even peal the potatoes and cokked them until done in quarters. And with this summer weather we are enjoying we ate it with meat from the barbeque and had some icecream for dessert.... Happy late summer!

Liefs / Love Amelie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert!