zondag 3 april 2011

Zelfgemaakte tortilla's / Homemade tortillas

Vrijdag heb ik zelf tortilla's gemaakt. Het is heel makkelijk en lekker. Maak een deeg van 200 gram bloem, 125 ml water, een snuf zout en een eetlepel olijfolie. Vijf minuten kneden, afdekken met vochtige doek en een half uur laten rusten. Dan in zes stukken verdelen en uitrollen tot platte ronde lap. In een droge koekenpan bakken aan beide kanten. Een hele goedkope maaltijd! Je kunt de tortilla's vullen zoals je zelf lekker vindt. Ik had een saus gemaakt van gehakt met chilipoeder en paprikapoeder, zout en peper, gesnipperd uitje en blik tomatenstukjes. Daarbij een blikje maïs en wat sla. Vegetarisch kan ook heel makkelijk.

Liefs Amelie
Friday I made my own tortillas. It's easy and tastes good. Make a dough with 200 grams of flour, 125 ml water, a pinch of salt and 1 tbsp oliveoil. Knead for five minutes, cover with a slightly wet cloth and leave to rest for half an hour. Divide into six pieces and roll out into a flat round shape. Bake in a dry pan on both sides. A very cheap meal! You can fill the tortillas however you want. I made a sauce with minced meat with chili powder, paprika, salt and pepper, a chopped onion and a can of tomatoes. With it a can of corn and some lettuce. You could easily make it into a vegetarian meal.

Love Amelie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert!