zaterdag 16 april 2011

Houmous

Vrijdagmiddag, de zon schijnt en ik zit te luieren in de tuin. Straks begint het weekend en ik heb vrij. Snel spring ik nog even op de fiets, onderweg mijn zoon even ophalen die bij een vriendje aan het spelen is. Langs de Turkse slager om ingrediƫnten te halen voor houmous (recept: big book of basics). Kikkererwten (240 gram uitgelekt) met 50 ml water pureren, sap van 1 citroen, 100 gram tahin (sesampasta) en 2 eetlepels olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met 1-2 theelepels harissa (scherpe chilipasta) en zout. In een schaaltje doen en versieren met wat bladpeterselie, kikkererwten en wat olijfolie. Ik serveerde er plat Turks brood bij. Scheur een stuk brood af en schep er de houmous mee op. Lekker zomers voorafje! (glaasje citroenlikeur uit de vriezer maakte het zomerse gevoel nog groter!) Het weekend is begonnen...
Friday afternoon, the sun is shining and I'm relaxing in my garden. The weekend is almost beginning and I don't have to work. I jump on my bike and on the way I pick up my son from his play-date. We go to the Turkish store to get ingredients for houmous (recipe: big book of basics). Puree chickpeas (drained 240 grams) with 50 ml water, add the juice of one lemon, 100 grams of tahin (sesame paste) and 2 tablespoons of olive oil. Season with 1 to 2 teaspoons of harissa (chilipaste) and salt. Put in a bowl and make it look pretty with some flatleave parsley, chickpeas and olive oil. I served it with some flat Turkish bread. Tear of a piece of bread and scoop up the houmous with it. Nice summery entree! (That summer feeling got even bigger with the glass of lemonliqueur from the freezer!) The weekend has begun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert!