zondag 25 juli 2010

De eetbare tuin

Dit jaar hebben we voor het eerst tomatenplanten gezaaid in een kweekbak en in het voorjaar in de tuin gezet. Wat geweldig om te zien dat uit zo'n klein zakje zaad zulke mooie planten komen!!! Misschien niet goed te zien op de foto, maar we hebben een bijzonder soort tomaat, een soort gevlamde. Extra leuk, omdat je die niet gewoon in de supermarkt kunt kopen. Ook op de foto te zien zijn onze bramenstruik en onze appelboom. De braam geeft ieder jaar volop bramen die we invriezen en waar ik warme bramensaus voor over ijs of vla van maak;
ingredienten: 1 zakje ingevroren bramen, twee volle eetlepels bruine bastersuiker, beetje diksap of water. Aan de kook brengen tot bramen goed zacht zijn, goed roeren en bramen een beetje kneuzen. Gelijk over ijs of vla; herfst in een schaaltje! Ik heb de eerste rijpe braam trouwens nu al ontdekt! Vroeg hoor!
Naast de bovenstaande "eetwaren uit de tuin" hebben we nog sla gezaaid en daar kunnen we nu van smullen, frambozen, zwarte bessen, roosmarijn, thijm, bieslook, salie en aalbessen. De druiven en kersen en kiwi's zijn niet lekker; te zuur, maar staan wel mooi.
De salie gebruik ik om kipfilet mee te marineren; in reepjes gesneden salieblaadjes, citroensap en olijfolie. En dan je kip barbequen!!! Smullen hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert!