woensdag 10 november 2010

Nieuw recept / new recipe

Gisteravond heb ik weer een nieuw recept gemaakt. De oplettende lezer zal hebben ontdekt dat ik vorige week geen nieuw recept heb gemaakt. Het kwam er niet van. Maar ik heb zondag bij mijn moeder wel een heerlijk recept van varkensvlees in chocoladesaus gegeten wat zij voor het eerst maakte. Dus tòch een nieuw recept, al had ik het niet zelf gemaakt! Gisteren had ik een recpet van de allerhande; rundervinken in bier http://www.ah.nl/recepten/recept?id=607028&rq=rundervinken
Het was echt simpel, snel klaar en lekker! Otto smulde, de kinderen vonden me lief omdat ik zo lekker had gekookt! Nou, daar doe je het voor hè...
Ik heb nog rijst over en dus hebben we vandaag als toetje citroenrijst met vanillevla. Mijn moeder maakte het al voor ons vroeger en het is een prima manier om restjes op te maken. Restje rijst in een pannetje, (vers) citroensap erbij van zo'n 3 a 4 citroenen en suiker erbij tot je een lekkere zoetzure rijst hebt. Verwarmen en heet serveren met koude vla erop.

Eet smakelijk, liefs Amelie



Yesterday-night I made a new recipe again. If you are a regular reader, you may have noticed that I skipped last week. It just went different. But I did eat a delicious recipe at my moms house at sunday; pork in chocolatesauce, that she made for the first time. So a new recipe after all, even though I didn't make it myself! Yesterday I made a recipe from a Dutch recipewebsite; meat in beersauce.
It was really simple, quick to make and good to eat! Otto loved it and my kids said they loved me because I cooked such yummy food! That's what I do it for, right...
I have some rice leftover, so today we have lemonrice for dessert. My mom made it for us when we were kids and it's a great way to use leftovers. Rice in a pan with fresh lemonjuice from about 3 or 4 lemons. Add sugar till it's a nice sweet and sour taste. Warm in pan and serve hot with icecold custard.

Enjoy your meal, love Amelie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert!