maandag 2 augustus 2010

Weekplanning


Omdat ik een onregelmatig beroep heb, probeer ik door het maken van een weekplan enige structuur te krijgen in mijn week. Een bijkomend voordeel is dat ik door het maken van een weekplanning voor mijn maaltijden kan besparen op mijn huishoudgeld. Op maandag maak ik een lijstje met daarop mijn diensten en vul voor iedere dag in wat we eten. Op dagen waarop ik een avonddienst heb maak ik iets klaar wat makkelijk op te warmen is, zodat ik een bakje mee kan nemen naar mijn werk en Otto het alleen maar hoeft op te warmen. Ook kook ik vaak voor twee dagen, zodat ik, wannneer ik een dagdienst heb gehad en moe uit mijn werk kom, niet meer hoef te koken.
Mijn planning voor deze week:
maandag groentensoep met afbakbrood (zelf bouillon trekken)
dinsdag (werken) de rest van de soep en een afbakbrood
woensdag (werken) zoetzure kip met zilvervliesrijst
donderdag krijgen we eters en maak ik een NIEUW RECEPT (hierover later meer!)
vrijdag (late dienst) pasta pesto
zaterdag (nachtdienst in) moet Otto aan de slag met het bakken van pannenkoeken (kinderen blij!)
zondag eten we bij Otto's ouders
maandag gehakttaart met abrikozen

Iemand nog tips voor lekkere doordeweekse recepten?
liefs Amelie

2 opmerkingen:

  1. Hoi Amelie,
    Leuk ik ben je eerste volger! (aangemeld dan...;)) Ik herken veel van wat je verteld in je blog! Ben zelf net zo'n fan van lekker eten en koken en vooral veel knusse en gezellige dingen!

    Hier een lekker tussendoor recept wat ik deze zomer veel maak!
    Het is couscous salade en ik ben er dol op!

    *couscous van lassie (lekker makkelijk en precies goed gekruid) alleen maar wellen)
    * zakje rucola
    * 2 bosuitjes
    * goed stuk feta
    * geroosterde pijnboompitjes (flinke handvol)
    * bakje cherry tomaatjes, doormidden snijden
    * sap van 1 limoentje
    * flinke scheut olijfolie

    Couscous laten wellen en als deze nog warm is dan alles door elkaar mengen, heerlijk!!

    Groetjes Celise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Celise,
    Bedankt voor je reactie en recept; zeker het uitproberen waard!

    groetjes Amelie!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je reageert!