vrijdag 3 september 2010

T.G.I.F. (Thank God It's Friday!)

Mijn favoriete dag van de week; vrijdag! En vooral als ik een heel vrij weekend voor de boeg heb. Door mijn onregelmatige werk komt dat niet vaak voor en ik geniet er dan ook volop van (net op mijn kalender gezien dat dit tot de herfstvakantie niet meer voorkomt). Ik hou er erg van om te leven volgens het ritme van het jaar (dagen, seizoenen) en ik probeer daarom ook om de weekenden voor de kinderen anders aan te laten voelen dan de "gewone" doordeweekse dagen. Bij mij mogen de kinderen door de week nagenoeg niet snoepen. Ook drinken we door de week in principe alleen water, melk en thee. In het weekend maken we het gezellig en mogen de kinderen wat lekkers uitzoeken en krijgen ze limonade. Na het bad mogen ze nog even naar beneden om een leuk tv-programma of filmpje te kijken in hun pyama. Het is dan echt feest voor de kinderen en ze waarderen het erg. Als het even kan bak ik wat lekkers. Vandaag heb ik een appelcake uitgeprobeerd; binnenkort het recept.Vandaag was ook de dag waarop ik een nieuw recept heb gemaakt; Marokkaanse gehaktballetjes met ei, geserveerd met een turks brood (ook hiervan binnenkort het recept). En het was HEERLIJK, een aanrader!!! En dan nog zulk prachtig nazomerweer; we konden in de tuin eten, en een lekker glaasje wijn. Ja, dan is het weekend goed begonnen!Vanavond kijken Otto en ik een leuk tv-programma en misschien nog een filmpje, lekker kaasje erbij en glas wijn. Ze zijn schaars, zulke vrijdagavonden, met morgen NIETS op het programma. Genieten!
Wat is voor jullie het toppunt van vrijdag? Hebben jullie speciale gewoontes?

Fijn weekend! Amelie

2 opmerkingen:

 1. Lieve Amelie,
  Wederom weer heeel herkenbaar! Ik heb dat met de zaterdag. Wat ik heerlijk vind is om op zaterdag vrienden op het eten uit te nodigen en dan van te voren bedenken wat ik zal maken. Daar dan lekker boodschapjes voor te doen zodat alles van te voren al in huis is. De ultieme zaterdag begint met enigszins een beetje uitslapen (om en om laten mn wederhelft en ik elkaar lekker liggen) dan eruit, en even lekker ALLEEN tutten op de bovenverdieping (lees; eens een keer alleen douchen zonder kindlief die het al zat is onder de douche als ik nog met shampoo in mijn haar sta...), wasje draaien, beetje opruimen, en een lapje halen over het een en ander. Zo heerlijk als het fris en opgeruimd is, dan is dat ook in mijn hoofd!
  Dan naar beneden en met zn drieen iets gezelligs doen, lekker rommelen in de tuin (met een schuin oog op saterday kitchen!) of stuk gaan fietsen (ligt een beetje aan kindliefs humeur). tussen de middag uitgebreid lunchen met broodjes uit de oven en hierna gaat de kleine man z'n bed in.
  En dan...GA IK LEKKER DE KEUKEN IN! Het lekkerst vind ik om iets te maken wat lekker kan gaan pruttelen en iets te bakken voor toe!
  Ondertussen het huis gezellig maken voor het bezoek, die ik vrij vroeg uitnodig zodat alle kindjes lekker kunnen spelen en de ouders gezellig een wijntje kunnen drinken. Heerlijk zo'n dag!
  Vandaag (ook zaterdag) is echter anders, aangezien mijn wederhelft ook weleens op zaterdag moet werken, dus ben ik vandaag samen met mn lieve dondersteen. Vanmorgen lekker getut samen, en nu ligt hij erin en heb ik even voor mijzelf. Wel lekker wassen gedraaid die buiten hangen te drogen en net al het eten voorbereid (aardappeltjes in schil met knoflook en rozemarijn uit de oven, gegrilde kippenpootjes en sperzieboontjes, alles staat klaar dus hoef het straks alleen nog maar aan te zetten). Voor vanavond wel lekkers in huis en hebben we geen plannen, dus lekker samen voor de buis. Al met al geen verkeerde dag hoor zolang de kleine man vrolijk blijft! (en dat valt nog te bezien aangezien hij in de middag 9 van de 10 keer met zijn verkeerde been uit bed stapt...)
  Nou heerlijk even geprietpraat!

  Liefs Cel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Cel,
  Wat klinkt dat gezellig zeg! Ook ik kan erg genieten van een opgeruimd huis en lekker "aanrommelen". Geniet van je zaterdagavond en van je kleine man!
  liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je reageert!